tirsdag den 7. juni 2011

Ryster med bryster

Efter en hel lang weekend med lige dele Distortion og tis fordelt ud over de københavnske landsbyer falder jeg så i "patter-fælden". Med en barnlig overskrift, der vel nogenlunde svarer til at ridse: "Fisse" ind i en offentlig toiletdør?

Det, at have store bryster, er jo som regel noget, mænd, der er til kvinder, godt kan lide. Og jeg ved, der også er en enkelt kvinde hist og pist, der fra tid til anden lader sig fascinere af disse attributter. Det kan der være forskellige grunde til: Noget seksuelt, misundelse, ren og skær beundring og angst. Det med angst kommer jeg tilbage til.

Jeg selv er overmåde fascineret af Meg Whites bryster. Megs nuts ... De er sgu bare flotte, og de flapper overhovedet ikke ud til nogen forkerte sider. De sidder virkelig godt fast - så at sige. Næsten unaturligt godt fast? Men jeg tror faktisk, de er ægte nok. Jeg har aldrig tænkt over det før, men blev opmærksom på det, (eller skulle jeg sige dem), da jeg så filmen "Under Great White Northern Lights". Medsøstre og brystgale mænd: Meg White har fandeme gode kasser.


Men først og fremmest er hun jo trommeslager. Endda en ret speciel en af slagsen. Faktisk har jeg sjældent set nogen spille så mærkeligt på trommesæt som hende. Èn ting er, at hun slår hårdt, hvilket er lidt sjældent for kvinder på dette instrument, og meget fedt, at hun gør. Men hun har altså en underlig spillestil. En, kan man kalde det, lodret spillestil. Hun vender somme tider stikkerne helt lodret, og hun sidder fuldkommen lodret på sin lille trommestol, og hun spiller ekstremt markeret og frembringer en - ja nærmest lodret lyd.

Og så var det, jeg opdagede, at hendes bryster nærmest også er lodrette. På den runde måde. De bevæger sig - ja, men de bliver ligesom en del af trommespillet, og hun vælger også at fremhæve dem på en cool måde ved hjælp af sit tøj. Man får næsten lyst til at prøve at røre ved dem. The girl really knows how to rock these boobs of her's.

En verden af bh'er
Dét at have store bryster er ikke altid lige sjovt. Jeg taler af erfaring.

Jeg var 14, da de begyndte at gå amok. Det gjorde fandeme ondt, dér i voksealderen. Specielt når vi havde gymnastik i skolen. Og specielt, når det involverede noget med halvstore bolde, man skulle gribe. Av, av. Men jeg var 20, før jeg fik min første bh. Min mor havde i sine meget unge dage haft et anstrengt forhold til bh'er, så da hun blev gammel nok til selv at bestemme, brændte hun den, hun havde på et bål eller noget. Væk med den. Og det er ikke fordi, jeg bebrejder hende (det gør jeg altså ikke mor). Der var bare ikke så mange kvinder, der gik op i den slags, da jeg var teenager. I hvert fald ikke dem, jeg kendte. Mine veninder gik heller ikke med bh - det gjorde de altså ikke dengang.

En pige, jeg gik på højskole med, da jeg var 19, løb meget. Hun havde en decideret sports bh. Og hendes bryster var endda meget mindre end mine. Hun gik også i undertøjs-sæt. Med blonder. Det ved jeg, for hun optrådte i sådan en bh til en af vores koncerter. Jeg syntes, det var flot. Men forbandt stadig ikke bh med mig.

Men året efter købte jeg én i en undertøjsbutik. Og siden da er jeg ikke gået nogen steder uden bh.

Bh'er er dyre. Men det er en anden snak. Hvis man vil have varen, der fremhæver, understøtter og ikke laver røde mærker, så må man punge ud.

Bh'en gør, at ens store bryster bliver, hvor de skal - i hvert fald nogenlunde inden for tyngdelovens grænser.

Og nu fremhævede jeg så Meg White. Hendes gedigne nødder bliver forbilledligt siddende, hvor de er, selvom hun udøver sit erhverv som trommelsager i et rockband. Der findes også eksempler på det modsatte.

Camilla Plum er ét af de eksempler. Denne multi kreative gårdkvinde, der helt klart er dygtig til at lave mad, sylte, lave saftevand, dyrke krydderurter og grøntsager, og på mange måder lever et - efter min mening - misundelsesværdigt liv i pagt med naturen. Hun har en megaflot have,  et yndigt hus, fire kernesunde børn og en mand, og hun fremtryller de vildeste brød - om hvilke, hun i øvrigt engang fik en hel programrække sat til sin rådighed for at præsentere i alle deres former under en næsten lige så corny titel, som mit blogindlæg her bærer. Men altså. Jeg får angst af at se på hende. Eller rettere: på hendes bryster.Moder Jord kvinden
Hun ved, hvad hun vil og kan. Iført tørklæde om hovedet og godt med jord under neglene er det ellers ind og røre i den store, sorte støbejernsfætter og kvase nogle krydderurter og hele frugter med de bare næver - ned til det simrende dyr i gryden, som man jo så også får mistanke om, at hun selv har været ude og kvæle. Og mens hun rører i gryden, blafrer og blævrer hendes giga-kasser, så jeg kniber øjnene lidt sammen af skræk for, at de skal vælte ud gennem skærmen og ned i min chipsskål. Ofte har jeg skiftet kanal, selv om det var en spændende ret, hun var ved at lave. En gang spildte hun et eller andet ned på det ene bryst. Det blev hængende (altså det hun havde spildt), for hun opdagede det ikke selv, og kameraføreren gjorde ikke tegn til hende åbenbart. Det tog så meget fokus for mig, at jeg ikke længere hørte- eller så efter, hvad hun gjorde eller sagde. Jeg får ikke lyst til at prøve at røre ved dem.

Elga Olgas lår
Jeg kan ikke forklare, hvorfor de har den effekt på mig, når nu Meg Whites er så sært tiltrækkende. Jeg bliver bare angst. Lidt på samme måde som dengang jeg var lille og var med min far i Helsinge Ungdomscenter til et arrangement i "Ældreklubben", hvor selveste Elga Olga skulle optræde, og jeg satte mig på gulvet foran scenen, hvorfra jeg kunne kigge denne svulmende dame lige op under kjolen og fik udsyn til et sæt ben, der var lige så forvrængede som hendes ansigt, når hun sang Solituuuudeveej. Der var simpelthen tale om lår i sko og mere til.

"Store bryster forpligter"
 Det, syntes Jens Tolsgaard, vores gamle musiklærer på Ærø Højskole, at vores band skulle hedde. Det grinede vi lidt af, og besluttede så benhårdt at kalde os "Bjarne eller ej" i stedet for. Men han havde  nu lidt ret i, at store bryster forpligter, eller at det forpligter at have store bryster. Eller at forpligtelserne ved at have store bryster er større, end når man har små bryster. Okay jeg roder mig ud i noget nu. Forpligter? Det er nok et lidt stærkt udtryk, da det jo er frivilligt, som det meste her i livet, om man vil pakke sine fortrin ind, når man stiller sig op på en scene eller viser sig igen og igen i fjernsynet. Og det handler måske ikke så meget om indpakning, som det handler om attitude for den, der bærer brysterne.

Og tro mig, det har taget mig år at lære, at mine altid var der, og at de bevæger sig skødesløst, som de selv vil. Og jeg har kigget misundeligt i mange timer på de dér piger på festivalerne og på stranden, som kan gå i strop t-shirts med bar ryg uden bh og stadig hoppe til Rage Against The Machine eller spille strandtennis, uden brysterne gør noget særligt væsen af sig. På en eller anden måde, er det bare mere feminint. Måske fordi de piger uden mindste besvær bare bevæger sig frit og uhæmmet. For de har aldrig skulle spekulere ét sekund på, om sidemanden nu fik et bryst i hovedet.

Der er simpelthen ikke nogen, der skal bilde mig ind, at folk, der lige som jeg, render rundt med tasker, der er større end gennemsnittets, ikke er bevidste om dem. Det kan ganske enkelt ikke lade sig gøre. Men med bevidsthed retter vi ryggen og bliver lodrette. Lige som Meg. Og så er brysterne pludselig meget pænere. Camilla Plum skal da selvfølgelig også bare give den gas på tv, som hun plejer. Så må jeg jo tage kurset: "Sig goddag til din angst", som min svigerinde fortalte, var en obligatorisk del af pensum i hendes tid på Statens Teaterskole. Alternativt kan jeg jo slukke for fjernsynet.

4 kommentarer:

 1. Bingo... du har netop vundet en præmie, for første kommentar på min blog. Hurra. Der er frit valg mellem følgende:
  1. En knækket trommestik (det er desværre ikke Meg Whites).
  2. En opskrift på Brudepige Med Slør af Camilla Plum.
  3. Den originale indspilning af Solitudevej med Elga Olga som mp3.

  :o)

  SvarSlet
 2. denne gang for bye-bh. Dette site er meget nyttigt & nyttigt. Tak for din shareing. du kan få mere information herfra .......kan du besøge denne hjemmeside.
  http://bhudenryg.dk/
  bh uden ryg

  SvarSlet